Při nákupu nad 1490 Kč získáte dopravu zdarma.

Proč si vyzkoušet nealkoholický únor

Únor je každoročním mezinárodním měsícem bez alkoholuProč je dobré i pro vás nepít alkohol?
Měsíc bez alkoholu je to taková menší výzva, jak lépe poznat svůj vztah k alkoholu. Přináší spoustu výhod, ale často i zamyšlení, zda neomezit konzumaci alkoholu dlouhodobě. Jako tvůrci nealkoholického destilovaného nápoje VASSA totiž věříme, že konzumace alkoholu nemusí být standardem a své oblíbené chutě i zábavu si můžete užívat bez negativních dopadů.

Právě během nealkoholického února vyzkouší mnoho lidí nealkoholické alternativy nebo abstinenci vůbec poprvé. V čem pro vás bude přechod na nealkoholické alternativy přínosný? Na to si odpovíme v tomto článku.

Játra si odpočinou

Když si jdete dát skleničku vína či pár panáků, játra se tolik neradují, protože už ví, že budou makat zase naplno. K odbourání alkoholu, dochází právě především v játrech díky speciálním enzymům a jenom malé procento alkoholu je vyloučeno v nezměněné podobě přes ledviny, kůži a plíce.

Únor bez alkoholu ocení i vaše peněženka

Peníze, které jste věnovali na pravidelný nákup alkoholu, vám najednou zůstanou tak nějak k dobru a co si budeme povídat, to se vždy hodí.

proc-nepit-alkohol-usetrite-penezenka

Kuřáci zaznamenají menší spotřebu cigaret

Je dobře známo, že když kuřák během večera popíjí alkohol, z krabičky mu zmizí mnohem více cigaret, než když zůstává střízlivý. Tedy pokud zvolí raději nealkoholické nápoje, nejenže ušetří peníze, ale i jeho plíce budou spokojenější.

Jak dlouho trvá, než alkohol vyprchá z lidského organismu?

Každý, kdo je vlastníkem řidičského průkazu, se na tohle sám sebe zeptal, obzvlášť když ráno potřeboval řídit a měl za sebou noc plnou alkoholu.
S jednou lahví bílého vína (tedy 750 ml – kde se obsah alkoholu pohybuje většinou kolem 11 %) se organismus 85kilového muže bude vypořádávat 8-10 hodin a u 60kilové ženy dokonce 12-14 hodin. A to už je pro tělo pořádná fuška.

Na délku odbourávání alkoholu má vliv hned několik faktorů:

  • pohlaví a fyzická hmotnost,
  • rychlost metabolismu,
  • současný zdravotní stav
  • strava a pitný režim před i během noci, kdy jste se vydali do baru.

Svou roli hraje i následující ráno – dostatek tekutin a pořádná snídaně tělu jedině prospějí.

Když potřebujete zjistit zbytkový alkohol, existují různé tabulky i online kalkulačky, nicméně vždy berte výsledek pouze jako orientační. Spolehlivější je samozřejmě si domů pořídit alkohol tester. 

Pokud se však nechcete strachovat a raději se ráno vzbudit svěží, dopřejte tělu noc bez alkoholu.

Ochutnejte třeba nealkoholické koktejly v kombinaci s destilovaným nápojem VASSA ZERO V, který je nealkoholickou alternativou vodky. Pak bude váš nealkoholický měsíc chuťově mnohem pestřejší, než kdybyste byli jen na minerálkách.

nealkoholicke-koktejly-vassa

Žádný alkohol v těle znamená více energie

Ano, doopravdy, s čistou hlavou budete lépe spát a mít druhý den více energie.

Asi téměř každý, kdo to někdy přehnal s alkoholem, zažil ráno bolehlav, naprosté fyzické vyčerpání a jediné co si přál, bylo kafe a prášek na bolest.

Jak už jsme zmínili – i když to s pitím nepřeženete a jenom pomalu popíjíte víno nebo třeba whiskey, metabolismus si stejně neodpočine. Pokud si zkusíte dát měsíc pauzu od pití alkoholu, zaznamenáte u sebe více energie a každé ráno si pak budete přát, aby vám bylo takhle dobře pořád…

nealkoholicky-unor-proc-nepit-alkohol

Chcete se do měsíce bez alkoholu také pustit?

Nemusíte přijít o své oblíbené drinky – jenom je zvolíte v nealkoholické variantě. V únoru máte skvělou příležitost začít, ale díky VASSA si můžete užívat své oblíbené chutě po celý rok i bez alkoholu. S jistotou, že konzumujete nápoj, který má 100% přírodní složení, originální recepturu, také neobsahuje žádné umělé náhražky a je vyrobený v České republice.

Ať už máte rádi drinky s vodkou, ginem nebo rumem, naše destilované nápoje VASSA ZERO G i VASSA ZERO R či již zmíněný nápoj VASSA ZERO V se skvěle hodí do koktejlů, které zvládnete namíchat i sami doma. Pak už stačí ťuknout si skleničkami a připít si tak na čistou hlavu a pevnou vůli.


Přejeme úspěšný nealkoholický únor.
Váš tým VASSA

Zdroje:
https://www.celostnimedicina.cz/alkohol-a-jatra.htm
https://www.portalridice.cz/clanek/tabulka-odbouravani-alkoholu-aneb-kdy-vyprcha-alkohol