Při nákupu nad 1490 Kč získáte dopravu zdarma.

Průvodce, jak přežít suchý únor!

Každoročně se miliony lidí účastní na světě DRY JANUARY, aby si odpočinuli od alkoholu. U nás v České republice jsme si na to vyčlenili celý ÚNOR, abychom podpořili zdravé návyky, nebo abychom dokázali světu, že i my se dokážeme vzdát alkoholu. Ať už je důvod jakýkoli, účast na suchém únoru může podpořit dlouhodobější změny životního stylu, které jsou pozoruhodně dobré pro vaše zdraví a pohodu.

V krátkodobém horizontu však může být náročné zvládnout celý měsíc, pokud vaše obvyklá rutina zahrnuje odreagování se alkoholem. Proto jsme pro vás připravili dokonalého průvodce, jak přežít suchý únor. Přečtěte si tipy a triky a dozvíte se o hlavních zdravotních výhodách, které můžete na konci měsíce zaznamenat.

vassa zero drink suchy unor - nealkoholicke michane napoje

Co je to suchý únor?

"Suchý únor" je období, kdy dobrovolně přestanete pít alkohol po celý měsíc - jako osobní předsevzetí, že se na chvíli odprostíte od pití alkoholu. Suchý únor může být senzačně prospěšný pro vaše zdraví, protože jeho účast přináší mnoho krátkodobých i dlouhodobých zdravotních výhod.

Mám se zúčastnit?

Pokud přemýšlíte, jestli byste se měli postavit světu bez alkoholu, existuje mnoho pádných zdravotních důvodů, proč to zkusit. Navíc je to skvělý způsob, jak "ochutnat střízlivost", aniž byste se museli cítit ohromeni myšlenkou, že se alkoholu navždy vzdáte. Účast na suchém únoru je záležitostí sebe diagnostiky - možná máte pocit, že v poslední době pijete příliš mnoho nebo jste si začali vytvářet nezdravou rutinu - ale pokud jste na alkoholu silně závislí, měli byste se poradit se svým lékařem.

Tipy, jak se připravit a přežít suchý únor!

Vyhýbejte se spouštěčům, přerušte rutinu a plánujte pokušení.

Někdy je přítomnost alkoholu nebo určitého prostředí příliš lákavá. Pokud máte problém odmítnout sklenku vína, půllitr piva nebo lihovinu, možná bude nejlepší dát si pauzu od aktivit, jako jsou happy hour nebo večeře, které budou pravděpodobně zahrnovat alkohol. Místo toho si s přáteli a rodinou naplánujte nepijácké aktivity: zajděte do kina, navštivte park nebo se věnujte novému kurzu. Pokud to není možné, nahraďte svůj oblíbený nápoj alternativou s nízkým obsahem alkoholu nebo bez něj jako je VASSA, která vypadá a chutná stejně jako originál! Pití alkoholu často spouštějí spouštěče z prostředí, rutiny a návyky, takže otřesení rutiny - i kdyby to měla být jen malá změna, která vás zbaví nutkání pít - vám usnadní vyhnout se pokušení. Jakmile se zbavíte návyku, bude snazší skleničku vynechat.

vase zero g gin tonic

Stanovte si cíle (a řekněte o nich svým přátelům a rodině)

Stanovit si realistická očekávání a cíle je samozřejmost, ale často se to snáze řekne, než udělá. Zkuste si je zapsat do deníku nebo si své záměry připomeňte pomocí lístečků. Pokud čelíte náročné chvíli, může vám deník se všemi cíli skvěle připomenout, jak jste se cítili před několika dny nebo týdny, jak se změnil váš zdravotní stav poté, co jste se zbavili alkoholu, a co skutečně chcete, když nemáte chuť pít. Zaznamenávejte si vše: svou pleť, náladu, energii i spánek a zaškrtávejte si každý dosažený cíl.

Se svými cíli seznamte přátele a rodinu, kteří vám poskytnou neocenitelnou podporu a pomohou vám udržet se na správné cestě.

Najděte si náhradu

Pokud je pro vás suchý únor obzvlášť náročný, můžete si najít náhradu, která vám pomůže tento měsíc překonat o něco snadněji. Možná dokonce zjistíte, že máte svou náhradu raději! Naše pozoruhodná nabídka nealkoholických drinků VASSA je dokonalá, zatímco naše recepty (pro úspěch suchého února) poskytují snadné nealkoholické nápoje pro všechny příležitosti. Navíc celý únor máme všechny naše produkty VASSA se slevou 15 %! Nakupujte zde